Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kompletterande utbildning för tandläkare med utländsk examen

Nedan kan du läsa mer om behörighet, anmälan och urval till den kompletterande utbildningen för tandläkare med examen från land utanför EU/EES och Schweiz som ges vid Göteborgs universitet.
Utbildningen ges även vid Karolinska Institutet och Malmö universitet.

Syftet med utbildningen är att ge de kunskaper och färdigheter som krävs för tandläkaryrket i Sverige. Utbildningen startar på höstterminen och ges på helfart under 1 år (60 hp).

Under utbildningen varvas teoretiska studier med klinisk praktik/verksamhetsförlagd utbildning.
Undervisningsspråk är svenska men utbildningsmoment på engelska kan förekomma. Den obligatoriska litteraturen är på engelska och svenska.

Utbildingsplan_TLÄK

Anmälan inför höstterminen 2019

Anmälan sker på www.antagning.se mellan 15 mars och 15 april 2019. Inför höstterminen 2019 kan du anmäla dig till Göteborgs universitet och Karolinska Institutet. Tänk på att prioritera dina alternativ så att vart du helst vill läsa placeras överst i din anmälan.

Anmälningskod: GU-12998

Senast den 18 april ska du även bifoga följande dokument:

Meritförteckning 

  • Följ instruktionerna i meritförteckningen om vilka dokument du ska skicka in och hur, meritförteckning
  • Tandläkarexamen (från land utanför EU/EES/Schweiz)
  • Av Socialstyrelsen utfärdat beslut (bifall) om att gå vidare till kunskapsprov alternativt en minst 4-årig avslutad utbildning samt ett års dokumenterad klinisk verksamhet
  • Betyg i Svenska B eller Svenska 3 med lägsta betyget godkänd/E


Handlingarna kan du antingen ladda upp elektroniskt på www.antagning.se eller skicka in med post till:

Antagningsservice
R 312
106 53 Stockholm

För mer information om detta, var god se:
www.antagning.se

Kom ihåg att inte skicka in meritförteckningen innan du anmält dig.

Sista dag för att styrka avgiftsfrihet (anmälnings- och studieavgift för sökande från länder utanför EU/EES) är den 18 april 2019. För information om anmälnings- och studieavgifter, se www.antagning.se.

Urval

För genomförandet av urvalet ansvarar en urvalskommitté. Urvalet bygger på en bedömning av den sökandes lämplighet och förutsättningar att kunna genomföra utbildningen. Urvalet sker i två steg.

Steg 1- Skriftligt test

Alla behöriga sökande kallas till ett skriftligt test på det lärosäte som prioriterats först vid anmälan på antagning.se - dels ett test av allmänna odontologiska kunskaper och dels ett test av problemlösning/behandlingsplanering i ett patientfall. Logga in på din anmälan på antagning.se för att se om du är behörig. Om du är behörig skickas en kallelse till den e-postadress du har angivit på ditt konto på antagning.se.

Urvalskommittén gör en rangordning utifrån resultatet på testet av de sökandes allmänna odontologiska kunskaper. Anonym bedömning används. Patientfallet bedöms inte i detta steg. De 30-35 individer som uppnått bäst resultat kallas till steg 2 för intervju.

Steg 2 - Intervju
Varje sökande som går vidare till steg 2 intervjuas av två ledamöter i urvalskommittén. Den sökandes meritförteckning används som underlag för intervjuerna. Patientfallet, som skrevs i steg 1, ingår också i bedömingen i steg 2.

Urvalskommittén gör en samlad bedömning av intervjun och patientfallet och rangordnar de sökande. Samtliga sökande som deltagit i urvalsprocessen tilldelas ett meritvärde (poäng).

Den sökande meddelas sitt meritvärde och urvalsresultat på "Mina sidor" på antagning.se.

Urvalsgrupper

KUINT = Behörig, vidare till intervju
KUSB = Behörig sökande, ej vidare till intervju

För mer information om test och urval, var god se info på KI's hemsida. Observera att det finns lokala variationer mellan Göteborgs universitet och KI.

Tidsplan inför antagningen till höstterminen 2019

15 mars
Webbanmälan öppnar på antagning.se

15 april
Sista anmälningsdag (anmälan stänger kl. 24.00 på antagning.se)

18 april
Sista kompletteringsdag då samtliga meriter ska ha inkommit till Antagningsservice/Antagning.se. Sista dag att styrka avgiftsfrihet alternativt betala anmälningsavgift (anmälnings- och studieavgift för sökande utanför EU/EES och Schweiz). För informaiton om anmälnings- och studieavgifter, se antagning.se.

Vecka 18 eller 19
Kallelse till skriftligt text skickas ut per e-post.

9 maj
Skriftlig test

Vecka 20
Kallelse till intervju skickas ut per e-post. Observera att alla som gjort det skriftliga testet får besked oavsett om de har gått vidare eller inte.

Vecka 21-22
Intervju

14 juni
Antagningsbesked med urvalsresultatet publiceras "Mina sidor" på antagning.se.

Anmälnings- och antagningsstatistik

I Anmälnings- och antagningsstatistiken kan du läsa om antalet sökande till den kompletterande utbildningen för tandläkare.

Kontaktinformation

Sidansvarig: Johan Thompson|Sidan uppdaterades: 2019-03-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?