Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Mauro Donati ny docent

  [2018-12-11] Mauro Donati har antagits av Sahlgrenska akademin som ny docent i parodontologi.

 • Jan Derks får anslag från Eklund Foundation

  [2018-10-09] Jan Derks vid avdelningen för parodontologi har fått 930 tkr i anslag från Eklund Foundation till forskningsprojektet Periodontitis, Peri-implantitis and Diabetes — a registry study.

 • Ann Wennerberg är ny vicedekan för internationalisering och samverkan

  [2018-10-03] Professor Ann Wennerberg vid avdelningen för oral protetik/odontologisk materialvetenskap axlar uppdraget som vicedekan för internationalisering och samverkan vid Sahlgrenska akademin. - Jag tyckte det lät som ett spännande uppdrag och något nytt för mig att ge mig in i. Jag är ju i slutet av min karriär, och jag vill gärna arbeta för akademin och få en mer översiktlig bild av viktiga frågor för fakulteten, kommenterar Ann Wennerberg sitt nya uppdrag.

 • Nya rön om kroniskt smärtsyndrom i munnen

  [2018-09-18] Shikha Acharya, vid avdelningen för oral mikrobiologi och immunologi, disputerade nyligen med en avhandling om den orala smärtsjukdomen Burning Mouth Syndrome, BMS, som i huvudsak drabbar kvinnor i medelåldern och uppåt. I avhandlingen tas ytterligare steg mot bättre diagnostik och behandling.

 • Marie Staberg prisad vid World Congress on Dental Traumatology

  [2018-09-17] Hon belönades med andra pris för sin posterpresentation på världskongressen WCDT.

 • GU i topp inom odontologi i årets Shanghairankning

  [2018-08-31] Göteborgs universitet placerar sig på plats 21 inom Dentistry and Oral Science i årets Shanghairankning. Det innebär att GU placerar sig före alla andra svenska lärosäten. Universitet klättra i totalrankingen från placering 151-200 till 101-150.

 • Christina Mejersjö ny docent

  [2018-08-27] Sahlgrenska akademin har antagit Christina Mejersjö till ny docent i klinisk bettfysiologi.

 • Ojämlikheter i tandhälsa tydligast hos små barn

  [2018-04-10] Ann-Catrin André Kramer, vid avdelningen för odontologisk psykologi och folkhälsa, visar i sin avhandling att ojämlikheterna i tandhälsa är som tydligast hos 3- till 6-åriga barn. Förskolebarn i socioekonomiskt svaga familjer hade drygt fyra gånger högre risk för kariesskador jämfört med jämnåriga med bättre levnadsvillkor.

 • Annica Almståhl får anslag från Cancerfonden

  [2017-11-23] Universitetslektor och tandhygienist Annica Almståhl, vid avdelningen för oral mikrobiologi och immunologi, får 1,8 miljoner kronor i anslag från Cancerfonden för sin forskning om munvårdsprogram för patienter med cancer i huvud- och halsregionen avseende mukositutveckling.

 • Kajsa Henning Abrahamsson får nära tre miljoner kronor i bidrag från Forte

  [2017-10-17] Hennes projekt, som har en beteendevetenskaplig ansats, handlar om en individanpassad undervisningsmodell med målet att öka ungdomars motivation till att sköta sin munhygien bättre.

Fler nyheter...

Sidansvarig: Johan Thompson|Sidan uppdaterades: 2012-01-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://odontology.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2018-12-15