Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Blivande tandhygienister lär sjuksköterskestudenter undersöka och vårda patientens mun

  [2019-03-27] Akademiliv.se artikel: För första gången har nu studenter som läser till tandhygienist och sjuksköterska på Sahlgrenska akademin mötts i gemensamma kurser.

 • Internationellt implantat-pris till Jan Lindhe

  [2019-03-06] Jan Lindhe, professor emeritus i parodontologi, har fått ännu ett fint pris för sin forskargärning. Nyligen tilldelades han priset Brånemark Osseointegration Award, vid en prisceremoni som hölls vid statyn av titanimplantatets fader Per-Ingvar Brånemark i Academicums foajé.

 • Ny tandhygienistutbildning får godkänt

  [2019-02-21] Universitetskanslersämbetet (UKÄ) har beslutat godkänna Göteborgs universitets ansökan om examensrätt för den nya treåriga tandhygienistutbildningen.

 • Torgny Alstad vinner Sveriges Tandläkarförbunds etikpris

  [2019-02-08] Torgny Alstad vid avdelningen för oral protetik/odontologisk materialvetenskap har tilldelats Sveriges Tandläkarförbunds etikpris. Priset har instiftats för att lyfta fram goda exempel på personer inom tandvården som arbetar med etikfrågor på ett medvetet sätt och kan inspirera andra.

 • Forskare i Göteborg bjuder in till diskussion om orsaksinriktad behandling av karies

  [2019-01-21] När patienter idag får diagnosen karies innebär det sällan att orsakerna bakom kariesangreppen behandlas, trots att det finns mycket kunskap gällande sjukdomen. Nu samlas tongivande personer inom svensk tandvård i Göteborg, för att diskutera hur den orsaksinriktade kariesbehandlingen kan bli mer evidensbaserad.

 • Ann Wennerberg prisas för världsledande forskning om implantat

  [2019-01-11] I samband med den Odontologiska Riksstämman i november förra året erhöll professor Ann Wennerberg Millerpriset 2018.

 • Åsa Leonhardts docentur förnyad

  [2019-01-07] Hennes docentur i oral mikrobiologi förnyas till december 2024.

 • Mauro Donati ny docent

  [2018-12-11] Mauro Donati har antagits av Sahlgrenska akademin som ny docent i parodontologi.

 • Jan Derks får anslag från Eklund Foundation

  [2018-10-09] Jan Derks vid avdelningen för parodontologi har fått 930 tkr i anslag från Eklund Foundation till forskningsprojektet Periodontitis, Peri-implantitis and Diabetes — a registry study.

 • Ann Wennerberg är ny vicedekan för internationalisering och samverkan

  [2018-10-03] Professor Ann Wennerberg vid avdelningen för oral protetik/odontologisk materialvetenskap axlar uppdraget som vicedekan för internationalisering och samverkan vid Sahlgrenska akademin. - Jag tyckte det lät som ett spännande uppdrag och något nytt för mig att ge mig in i. Jag är ju i slutet av min karriär, och jag vill gärna arbeta för akademin och få en mer översiktlig bild av viktiga frågor för fakulteten, kommenterar Ann Wennerberg sitt nya uppdrag.

Fler nyheter

Sidansvarig: Johan Thompson|Sidan uppdaterades: 2012-01-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://odontology.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2019-04-19