Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ann Wennerberg prisas för världsledande forskning om implantat

  [2019-01-11] I samband med den Odontologiska Riksstämman i november förra året erhöll professor Ann Wennerberg Millerpriset 2018.

 • Åsa Leonhardts docentur förnyad

  [2019-01-07] Hennes docentur i oral mikrobiologi förnyas till december 2024.

 • Mauro Donati ny docent

  [2018-12-11] Mauro Donati har antagits av Sahlgrenska akademin som ny docent i parodontologi.

 • Jan Derks får anslag från Eklund Foundation

  [2018-10-09] Jan Derks vid avdelningen för parodontologi har fått 930 tkr i anslag från Eklund Foundation till forskningsprojektet Periodontitis, Peri-implantitis and Diabetes — a registry study.

 • Ann Wennerberg är ny vicedekan för internationalisering och samverkan

  [2018-10-03] Professor Ann Wennerberg vid avdelningen för oral protetik/odontologisk materialvetenskap axlar uppdraget som vicedekan för internationalisering och samverkan vid Sahlgrenska akademin. - Jag tyckte det lät som ett spännande uppdrag och något nytt för mig att ge mig in i. Jag är ju i slutet av min karriär, och jag vill gärna arbeta för akademin och få en mer översiktlig bild av viktiga frågor för fakulteten, kommenterar Ann Wennerberg sitt nya uppdrag.

 • Nya rön om kroniskt smärtsyndrom i munnen

  [2018-09-18] Shikha Acharya, vid avdelningen för oral mikrobiologi och immunologi, disputerade nyligen med en avhandling om den orala smärtsjukdomen Burning Mouth Syndrome, BMS, som i huvudsak drabbar kvinnor i medelåldern och uppåt. I avhandlingen tas ytterligare steg mot bättre diagnostik och behandling.

 • Marie Staberg prisad vid World Congress on Dental Traumatology

  [2018-09-17] Hon belönades med andra pris för sin posterpresentation på världskongressen WCDT.

 • GU i topp inom odontologi i årets Shanghairankning

  [2018-08-31] Göteborgs universitet placerar sig på plats 21 inom Dentistry and Oral Science i årets Shanghairankning. Det innebär att GU placerar sig före alla andra svenska lärosäten. Universitet klättra i totalrankingen från placering 151-200 till 101-150.

 • Christina Mejersjö ny docent

  [2018-08-27] Sahlgrenska akademin har antagit Christina Mejersjö till ny docent i klinisk bettfysiologi.

 • Ojämlikheter i tandhälsa tydligast hos små barn

  [2018-04-10] Ann-Catrin André Kramer, vid avdelningen för odontologisk psykologi och folkhälsa, visar i sin avhandling att ojämlikheterna i tandhälsa är som tydligast hos 3- till 6-åriga barn. Förskolebarn i socioekonomiskt svaga familjer hade drygt fyra gånger högre risk för kariesskador jämfört med jämnåriga med bättre levnadsvillkor.

Fler nyheter

Sidansvarig: Johan Thompson|Sidan uppdaterades: 2012-01-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?