Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till oral protetik/odontologisk materialvetenskap.

Grundutbildning utgör en stor del av verksamheten vid avdelningen. Vi är engagerade i  prekliniska teknikkurser och den kliniska utbildningen i de tre utbildningsprogrammen vid odontologiska institutionen.

Aktuell forskning vid avdelningen för oral protetik/odontologisk materialvetenskap

Avdelningen har 8 doktorander och 7 disputerade forskare som alla är aktiva inom olika forskningsprojekt. Avdelningens forskningsprojekt har två huvudinriktningar, preklinisk och klinisk forskning.

Den prekliniska forskningen omfattar undersökningar av dentala materials egenskaper såsom biokompabilitet, korrosionsresistens, hållfasthet, mekaniska egenskaper och passform. Materialen som undersöks är metaller, keramer och kompositer.

Implantatytors egenskaper och biologisk utvärdering av dessa är ett annat stort forskningsområde, utvärdering här sker både i laboratoriet och i levande vävnad.

Den kliniska forskningen utvärderar oralprotetiska ersättningar dels där nya material används men också kliniska resultat efter många år i användning. Exempel är uppföljningsstudier av olika typer av implantat.

Här finner du oss som arbetar på avdelningen

Personal

Vill du veta mer om forskningen vid avdelningen?

Sök information i

Current publications

PubMed

Sidansvarig: Eva Lindquist|Sidan uppdaterades: 2008-03-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?